Translate

17. март 2015.

О молитви Светог Јефрема Сирина


   Пред нама је ново издање Епархије захумско-херцеговачке и приморске и Митрополије дабробосанске које је, са благословом Његовог Преосвештенства др Григорија, угледало светлост дана управо у време Великог поста када се по нашим светим храмовима неретко чују речи молитве Светог Јефрема Сирина.
   Имајући у виду чињеницу да је велики писац Ф.М. Достојевски једном приликом рекао да ова молитва представља својеврсни народни катихизис из чијих се речи обичан верујући човек заиста може научити истинама православне вере, Слободану Продићу, осведоченом трудољубцу иза кога је већ сад завидан број објављених наслова, заиста је пошло за руком да на њему својствен начин, изнесе не само потребне напомене о овој молитви, него и самом Јефрему Сирину - угоднику Божјем који је, са пуним правом, назван "харфом Духа Светог".
   Када се сажму само ови наведени детаљи везани за књигу која је пред нама, слободно можемо рећи да ће свако онај који прочита оно што је написано у њој, а још пре, ако оно што је речено у молитви светог Јефрема - спроведе у дело, свакако ће имати много тога на корист...

извор:СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Нема коментара:

Постави коментар