Translate

9. мај 2015.

Храмовна слава и рукоположење у манастиру Враћевшница

   На дан Светог великомученика Георгија, у среду 6. маја 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин началствовао је светом архијерејском Литургијом у манастиру Враћевшница код Горњег Милановца.
   Преосвећеном владики су саслуживали архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесење, архимандрит Дамјан (Цветковић), протосинђел Сава (Илић) и јереј Божидар Бован.
Црква је била мала да би примила све верне који су се окупили на манастирској слави, поздравили свог владику и узели од Њега архијерејски благослов. Духовну радост употпунили су чланови хора Св. Николаја Жичког при храму Св. Кнеза Лазара у Љубићу. Анђеоски гласови предвођени хоровођом Теодором Стојковић су испунили душе присутним верницима благодаћу и читав догађај увеличали.
   Том приликом владика Јустин је рукоположио чачанског ђакона Благоја Видаковић у чин свештеника.
   Епископ Јустин се обратио присутним верницима и у својој беседи рекао да све што хоћемо друге да научимо прво би морали у себи да то утемељимо. Да све што говоримо и радимо треба да буде живот наш, наша светост и наш израз и да не говоримо једно а друго да творимо, већ да нам мудрост великог мученика и победоносца Георгија буде узор.
   На крају евхаристијског сабрања Преосвећени владика је преломио славски колач, а сестринство је припремило трпезу љубави за све присутне.

извор: Епархија жичка

Нема коментара:

Постави коментар