Translate

25. мај 2015.

Атос и словенски свет

   Делегација манастира Хиландара, коју је предводио игуман Методије, учествовала је на међународној научној конференцији „Атос и словенски свет“, која је одржана у Кијевско-печерској лаври (Кијев, Украјина) од 21. до 23. маја 2015. године.
   Конференција је била посвећена хиљадугодишњици руског монаштва на Светој Гори Атосу. Са благословом Његовог Блаженства Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија, у организацији светогорског манастира Светог Пантелејмона (Русика) и Међународног института атонског наслеђа у Украјини, на конференцији је учествовало више од 70 научника и учесника из Украјине, Грчке, Русије, Бугарске, Србије, Хрватске, Литваније, Пољске, Чешке, Словачке, Румуније, Молдавије, Велике Британије, Француске, Италије, САД.
   На отварању скупа, хиландарски игуман Методије је био један од уводничара који је одржао поздравну беседу учесницима конференције. Током радног дела, предавање на тему „Хиландарска келија Светог Јована Златоустог на Светој Гори Атос“ одржао је јеромонах Доситеј (Радивојевић), сабрат манастира Хиландара.
   Више информација на руском језику на порталу Русский Афон www.afonit.info који је и званична информативна подршка скупу.
   Изјава Високопреподобног архимандрита Методија, игумана Светог манастира Хиландара, званичном информативном каналу Украјинске Православне Цркве:
                                      
извор: СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Нема коментара:

Постави коментар