Translate

4. октобар 2015.

Постављен крст на дну Црног мора у Севастопољу

   Један крст је постављен на дну Црног мора прошле недеље на празник Воздвижења Часног крста недалеко од манастира Светог Георгија, најстаријег на Криму (Севастопољ).
   Пре него што је крст спуштен, одржана је литија од Саборног храма Светог Владимира у Херсону где је крст чуван. Међу учесницима су били свештеници и подржаваоци идеје ронилачког клуба Материје Бобри и моториста из локалног огранка мото клуба "Ноћни вукови",  извештава  прес служба Севастопољског намесништва у понедељак.
   Рониоци су пресвукли крст металом који је прекривен нерђајућим материјалом. Он је постављен на дубини од двадесет метара на посебно направљеној платформи од три тоне. Бова ће бити постављена на крст да би се он лако нашао.
   Идеја да се крст постави на ту дубину појавила се прошле године како би се рониоци могли  тамо молити. Архимандрит Тихон (Маскеников) из Епархије Ромни (регион Суми, у Украјини), који је исто ронилац и се бави овим спортом од 1999. године, подржао је ову идеју. „Ми смо тражили добру основу, стену. Дуго смо тражили, неких месец дана, и коначно смо пронашли одговарајућу платформу. Двадесет метара је оптимална дубина. С једне стране, ударни таласи неће померити крст, он ће мирно стајати и неће ометати бродове. С друге стране, ова дубина одговара истренираним рониоцима са сертификатом,“ рекао је отац Тихон.
   Он се нада да ће ово место постати популарно међу рониоцима широм света.

   Извор: Православие.ру (превод Информативне службе)

Нема коментара:

Постави коментар