Translate

4. децембар 2015.

Слава манастира Ваведење у Овчарско-кабларској клисури

Манастир Ваведење у Овчарско-кабларској клисури, 4. децембра 2015. године, свечано и молитвено је прославио храмовну славу.
   Тим поводом свету архијерејску Литургију служио је Епископ жички г. Јустин уз саслужење архимандрита Тимотеја (Миливојевића), игумана Вазнесења овчарског и свештенослужитеља Епархије жичке. У литургијском сабрању учествовао је велики број верног народа који радо посећује ову, али и друге светиње српске Свете Горе, нарочито о великим празницима и храмовним славама. На радост целе Цркве скоро сви присутни на светој Литургији су се причестили Телом и Крвљу Господњом, а након причешћа верних, Преосвећени владика је преломио славски колач.
   Владика Јустин је у надахнутој беседи говорио о Пресветој Богородици и њеном чудесном животу преневши искуство Светих Отаца и светогорских подвижника да о Богомајци никада није довољно само говорити или писати јер све што се о Њој каже је мало. Речима се не може исказати тајна Пресвете Богородице, не може се описати све оно што је Она учинила и чини за спасење рода љуског и зато су јој они певали у духовним песмама и химнама, стихирама и тропарима  и на тај начин су најбоље могли испољити љубав и благодарност Дјеви Марији – рекао је владика.
   Након евхаристијског сабрања Епископ Јустин је посетио тешко болесну игуманију Февронију, која је затим, узвративши љубав своме архипастиру и духовном оцу, уз велике напоре устала из болесничке постеље и поделила славску трпезу са Њим и осталима, видно изненађенима и одушевљенима што је виде.

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар