Translate

21. јануар 2016.

Манастир Јовање прославио храмовну славу

   На дан када света Црква  молитвено прославља светог Пророка, Претечу и Крститеља Јована, обитељ Јовањска имала је част и благослов да дочека свог духовног оца Епископа жичког господина Јустина, који је началствовао литургијским сабрањем. Уз саслужење Високопреподобног архимандрита Тимотеја (Миливојевића) игумана манастира Вазнесења, протојереја Милована Кикивића свештенослужитеља ове обитељи и протођакона Александра Грујовића. Својим анђелским појањем Литургију су улепшали сестринство манастира Благовештење.
  Након прочитаног Јеванђеља, Владика се обратио верном народу и монаштву  архипастирском беседом у којој је говорио о подвижничком и светом животу Светог Јована који се назива у Светом Писму највећим у Царству Небеском. Владика је после заамвоне молитве, преломио славски колач.
   Након свете Литургије заједничарење се наставило у конаку манастира где је настојатељица мати Теодора са сестрама припремила трпезу љубави за све присутне. За време трпезе, свештенослужитељ обитељи, протојереј Милован, обратио се пригодним словом Епископу Јустину и браћи свештенослужитељима и свима вернима, захваљивајући се најпре Епископу што је увеличао својим доласком и служењем овај велики и радосни дан. Владика је искористио прилику и посетио болесну монахињу Параскеву.

 сестринство манастира Јовање
 извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар