Translate

2. фебруар 2016.

Панајотис Ифандис: ПОЗИВ Божји, духовни ПУТ, ПРИЧАСНОСТ Слави Божјој

   Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима и уз несебичну помоћ Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и Управе за сарадњу са Србима у региону при Влади Републике Србије, из штампе је изашла нова књига издавачке установе ''Мартириа'' Епархије горњокарловачке, аутора Панајотиса Ифандиса, под насловом "ПОЗИВ Божији, духовни ПУТ, ПРИЧАСНОСТ Слави Божјој''.
   У овом делу се ради о истраживању које описује људске напоре да успоставе тј. развију живи однос са живим Богом или како каже Серафим Саровски да испуне јединствени и прави циљ у животу, а то је стицање Светога Духа. Теологија као реч Божја и као реч о Богу преплиће се са креативним присуством Бога у свету и у историји, а посебно у љубави и спасоносном позиву на светост упућену ка човеку. Агиоологија као разлог за светост и поштовање светости, је упућена сваком човеку понаособ, као одговор на тај Божији позив.
   Аутор овог дела, Панајотис Ифандис, рођен је у Атини 1966. године. Студирао је теологију на Универзитету у Атини, а потом је као стипендиста магистрирао на одсјеку за Васељенске студије ''Сан Ницола'' у Барију. 2004. године одбранио је докторску тезу на Теолошком факултету у Солуну, а од 2006. године на истом факултету ради као лектор на катедри за Историју Цркве. Превео је добар број рано-францисканских извора, а преводио је и научна дела, огледе, као и књижевна дела. Поврх тога, објавио је и две збирке пјесама, а своје поетске радове објављивао је и у књижевним часописима.
   Ово издање су помогли Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама и Управа за сарадњу са Србима у региону у Влади Републике Србије.

   Извор: Епархија горњокарловачка

Нема коментара:

Постави коментар