Translate

28. април 2016.

Епископ браничевски др Игњатије Мидић, „Покајање за Васкрсење“, Бијељина, 10.4.2016.

Његово Преосвештенство Епископ браничевски Г. др Игњатије (Мидић) одржао је у недељу, 10. априла текуће године у бијељинском Центру за културу предавање у оквиру Великопосног циклуса предавања на општу тему „Покајање за Васкрсење“.
Уваженог госта поздравио је домаћин Његово Преосвештенство Г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански. Истакавши потребу јачања братских односа Епархије зворничко-тузланске и Епархије браничевске, Епископ Хризостом је у име свих пристуних и пуноће поверене му Епархије заблагодарио Епископу Игњатију на поклоњеном времену и доласку у Бијељину.
Епископ Игњатије је беседио о разлици између биолошког и еклисијалног рођења, наглашавајући да се од крви и тела рађамо за смрт, а да се водом и Духом Светим рађамо за живот. Беседник је истакао нераздељиво јединство Крштења, Миропомазања и Евхаристије, казујући да се упорним пастирским радом може превазићи погрешна пракса у којој су наведени Догађаји изоловани једни од других. Епископ Игњатије је казао да је потребно васпоставити институт катихумента у којем би се кандидати за Тајинство Крштења, учећи се науци Господњој, васпитавали у аутентичном  искуству Цркве.
На крају овог врло посећеног предавања, протонамјесник Синиша Шаренац, директор Мисијског фонда Епарихије зворничко-тузланске, који је организатор овог циклуса предавања, захвалио се уваженом госту на дивном предавању, изражавајући наду да ће Епископ Игњатије у скоријем времену опет посетити нашу Епархију.  Протонамесник Синиша Шаренац је искористио прилику да позове све присутне да и наредне недеље присуствују предавању др Србољуба Убипариповића доцента на Богословском факултету у Београду, чијим предавањем ће се окончати овогодишњи Великопосни циклус предавања у Бијељини.

Мисијски фонд 

Нема коментара:

Постави коментар