Translate

13. април 2016.

Мало уздарје ђацима у Епархији шабачкој

   У жељи да унапреди квалитет верске наставе у својој епархији, а у оквиру Мисионарске године Епархије шабачке посвећене Светом владици Николају, Преосвећени Епископ шабачки г. Лаврентије са издавачком кућом „Глас Цркве“ уприличио је штампање књига „Мисионарска писма“ и „Вера светих“ владике Николаја Велимировића.
   18.000 примерака„Мисионарских писама“ подељено је свим ученицима средњих школа у текућој години, док је 25.000 примерака књиге „Вера светих“ уручено сваком ученику основне школе без обзира да ли похађа или не похађа веронауку.
   Ово мало уздарје Епархије шабачке јесте жеља да деца имају и једну врсту лектире из веронауке,како би се из практичних примера Светог владике Николаја упознали са верским животом, али и како би упознали као деца основне школе основне тајне православља. Ово је била и прилика да се деца упознају и са ликом једног нашег светитеља који се са правом може назвати Златоустим проповедником васкрслог Христ, о чијем животу су вероучитељи Епархије шабачке посветили по једно предавање свим ученицима основних и средњих школа. Деца су са радошћу дочекала ово мало уздарије које су им уручили њихови вероучитељи.

   Извор: Епархија шабачка
   www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар