Translate

11. јануар 2017.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: ДАНАС СЕ НА ПОРОДИЦУ ВРШИ ЈАК ПРИТИСАК

     Москва, 9. јануар 2017. г.

   „Данас се на породицу врши заиста врло јак притисак,“ – истакао је Његова Светост патријарх Кирил у својој проповеди на празник Сабора Пресвете Богородице, 8. јануара 2017. године.
   „Ствара се извесна псеудокултура, - истакао је патријарх, - мрачна и разорна, и млади људи се васпитавају мислећи да породицу могу да заснују другом приликом, касније. Појавиле су се опасне заблуде, на пример, представе о томе да прво могу просто да живе неко време заједно.“
„И на крају се испоставља да је човек изгубио саму способност да воли другог истинском љубављу и да нема снаге да живи заједно с другим делећи радости и савладавајући тешкоће. Нема снаге ни за васпитавање деце, ни за то да се даје жени и деци, због тога што се формира слика живота само ради себе. Тако данас поступају и мушкарци и жене и ствара се утисак да је породица нека застарела институција која у данашњим условима више не функционише. Ако све ове лажне, опасне и греховне идеје заиста униште породицу, будућност људског рода ће постати непредвидива, зато што се у породици гради морални темељ човека, формирају се идеали, стиче се прво искуство љубави према ближњима, прво искуство пожртвованости и самоограничења, без којих нема љубави,“ – истакао је поглавар Руске Православне Цркве.

Нема коментара:

Постави коментар