Translate

05. фебруар 2017.

У манастиру Вазнесење прослављен спомен Светог апостола Тимотеја


   Тек што је мраз мало попустио и сунчеви зраци почели да обасјавају и северну страну планине Овчара, на којој се налази манастир Вазнесење, приближио се празник Светог апостола Тимотеја. Апостол Тимотеј је био љубљени ученик великог апостола Павла. Он је своме ученику дао образац хришћанског живота, написавши му и две посланице. Апостол Тимотеј је светитељ по коме је архимандрит Тимотеј, настојатељ манастира Вазнесења у Овчару, добио име на монашком постригу.
У манастиру Вазнесењу у суботу 4. фебруара 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, принео је бескрвну жртву у Светој Евхаристији, уз саслуживање и молитвено учествовање свештенства, монаштва и верног народа. У својој беседи Епископ нас је поучио какав живот и где треба да тражимо. Ако хоћемо вечни живот и Царство Небеско, онда није битно колико ћемо година овде живети, већ како ћемо их живети и искористити. Људи су вековима, па и данас тражили и траже лек за бесмртност, еликсир вечног живота. Једини лек против смрти јесте Христос и једини живот у истини јесте живот у Христу. Честитајући архимандриту Тимотеју имендан, пожелео му је да ходи стопама апостола Тимотеја и да свету обитељ, која му је поверена, као и верни народ, управља стазом која води у Живот вечни.
После Свете Литургије сви су позвани на славску трпезу. За трпезом архимандрит Дамјан се обратио бираним речима, захваливши Епископу на доласку и честитавши имендан настојатељу манастира архимандриту Тимотеју.
Молитвама светог апостола Тимотеја Господе Исусе Христе помилуј и спаси нас. Амин.

Управа манастира

извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар