Translate

26. март 2018.

Пета недеља поста у Манастиру Враћевшници

   Данас, 25. марта 2018. године, у пету недељу поста, сестринство манастира, мештани Враћевшнице, као и верни народ из околине, благословени су канонском посетом свог Епископа.
   Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у капели Светог Николаја Мирликијског у манастиру Враћевшници.
   Саслуживали су: архимандрит Тимотеј (Миливојевић), архијерејски намесник таковски протојереј ставрофор Аранђел Даниловић, протонамесник Драган Ђорем, старешина Храма Свете Тројице у Г. Милановцу, протођакон Александар Грујовић и  ђакон горњемилановачки Александар Ђуричић.
   У надахнутој беседи, након прочитаног одломка из Јеванђеља, Архипастир нас је поучио о љубави којом нас Господ свакодневно обасипа, а за узврат тражи толико мало; да и ми једни другима опраштамо, да се за своје грехе искрено кајемо. Све то је дивно повезано са животом Свете Марије Египћанке, као примером искреног покајања.
   Након Свете Литургије, настојатељица манастира Враћевшнице Ксенија, са својим сестрама, за све присутне припремила је послужење у манастирској трпезарији.

                                                                  протонамесник Божидар Бован
                                                                  извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар