Translate

26. јул 2018.

Херувимская песнь. Хор братии Валаамского монастыря

ГАВРИЛО

Невидљиви и моћни Гласниче Божији, ти кога данас посебно славимо, ти који си Данилу помогао да растумачи снове господара Вавилона како би сачувао Народ Божији, који си најавио светој Ани рођење Пресвете Марије, који си Марији благовестио да ће зачети Духом Светим и родити Сина Божијег, који си Захарији објавио да ће добити сина Јована, Христовог Претечу, који си пастирима у Витлејему објавио радосну вест о рођењу Бога у људском телу, који си мироносицама на гробу објавио васкрсење Христово, опрости нама који смо заборавили да си ти изнад времена и да си стално са нама који заиста желимо да чујемо глас од Бога. 
Опрости нама, поробљеним оним опипљивим и видљивим, што смо те сместили у прошлост уместо да свим силама тражимо од тебе путоказе за будућност која нам изгледа замагљена. Заборављајући да се наша будућност за тебе већ догодила и да ћеш, ако буде потребно, онима којима буде потребно открити оно што је потребно.
Опрости нам што нас ово наше време вуче да и тебе сместимо у лепу бајку уместо да тражимо Божје знакове које нам ти заувек преносиш. 
Помози нам да јасно сагледамо пут који нам Бог нуди кроз Сина Свог, ког си нам ти објавио, и да га непрестано видимо. И затворених очију. И да, без обзира на све ветрове и олује овог света, останемо са Њим.

Манастир Ковиље, Сабор Светог архангела Гаврила, 26.7.2018.

Нема коментара:

Постави коментар