Translate

28. октобар 2019.

Компакт диск "У време оно..." промовисан у Бања Луци


  Промоција музичког албума под називом “У време оно…” Асима Сарвана и архимандрита Тимотеја, одржана је у вијећници Банског двора Kултурног центра.Игуман манастира Вазнесење (Овчар Бања) и Асим Сарван удружили су идеје и снимили албум на којем се налази десет композиција.
   “Мени је драго што сам поново послије око годину дана у Бањалуци. Ово је мој завичај. Овај пут је повод наш нови компакт. Архимандрит Тимотеј и ја удружили смо снаге и успјели да објавимо албум. Изродила се лијепа сарадња. Било је напорно доћи до реализације овог пројекта, али се исплатило. Драго нам је што смо у прилици да компакт-диск представимо бањалучкој публици и свима онима који се интересују за традицију и културу, музику и духовност. Ми то спајамо” – казао је Асим Сарван, који је прошле године, заједно са гитаристом Григоријем Пећанцем, наступио у концертној дворани Банског двора и приредио публици истински дивно вече за памћење.
   Сарван је навео да сматра да смо данас од духовног отишли заиста далеко.
   “То је нека наша стварност сада. Питање је колико има заинтересованих појединаца, јер потез је на појединцима који имају снаге да се боре за нешто што је провјерен квалитет. Јако је тешко, јер нема довољно новца за културу, никад га није ни било, али опет са друге стране ми који покушавамо да његујемо културу и када губимо, добијамо. Губимо себе у смислу неког труда, али добијамо нешто веће “- додао је Сарван.
   Пјесме на албуму спајају све оно што аутори сматрају од животне важности. Доминира звук акустичне гитаре, али су ту и звуци инструмената са истока, као што су канун, ути, деф и рик. Пјесме су намијењене онима који имају осјетљив слух и воле да упосле своје мисли.Сарван сматра да сваки аутор када створи нешто већином бива сумњичав у вези са тим што је створио.
   “Веома сам суров према себи. Имам неке своје естетске критеријуме и покушавам да се изборим за то. Све у свему, најважније су пјесме, ако је пјесма добра, продукцији може да се прогледа кроз прсте” – објаснио је Сарван.
   Архимандрит Тимотеј је за албум написао четири текста, а по један потписују Матија Бећковић и протођакон Владо Јарамаз. Преостала четири текста и све мелодије потписује Асим Сарван.

   извор: www.banjaluka.com

Нема коментара:

Постави коментар