Translate

2. јануар 2014.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ЂАКОНА АВАКУМА И ИГУМАНА ПАЈСИЈА У ТРНАВИ КОД ЧАЧКАиди на везу Епархије шумадијске:

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА СЛУЖЕНА У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ЂАКОНА АВАКУМА И ИГУМАНА ПАЈСИЈА У ТРНАВИ КОД ЧАЧКА

Православна Црква 2. јануара по новом и 20. децембра по старом календару, у време великог Божићног поста, молитвено се се сећа светог Игнатија Богоносца, као и светог Данила другог, Архиепископа српског.


   Када је Господ Исус Христос боравио на земљи и проповедао људима о Царству Божјем, угледао је међу народом једно дете. Господ позва дете к себи, а потом узевши га к себи загрли га и рече: "Ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско, и који прими такво дете у име моје, мене прима." То дете био је свети Игнатије Богоносац. Назван је тако јер је ношен рукама оваплоћеног Бога.
   Свети Игнатије био је ученик Светог Јована Богослова. На епископском трону Антиохијске Цркве био је у време владавине римског цара Трајана. Антиохија, престоница Сирије, велики културни и економски центар, са двесто хиљада становника била је, после Рима, највећи град империје. Такође, Антиохија је поред Јерусалима најважнији град у првим годинама хришћанства.
spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар