Translate

08. новембар 2016.

МОНАШЕЊЕ У ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: ЕПИСКОП ТЕОДОСИЈЕ ЗАМОНАШИО ИТАЛИЈАНА ФРАНЧЕСКА СКАРФИЈА И ПРОФЕСОРА ПРИЗРЕНСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ

   Франческо Скрафија је Италијан који је православну веру примио у Манастиру Високи Дечани. У недељу, на празник Светог мученика Арета, Епископ рашко-призренски Теодосије замонашио га је у расу као сабрата Манастира Драганац. Франческа је на монашење привео Архимандрит Иларион (игуман манастира Драганац), а на монашењу је добио име Бенедикт. Заједно са њим у расу је замонашен и Раде, професор Призренске Богословије који је добио монашко име Исидор. Исидора је на монашење привео Архимандрит Михаило (игуман Светих Архангела) и постао је сабрат манастира Свети Архангел код Призрена.
   Епископ Теодосије је истог дана у Високим Дечанима рукоположио у чин јеромонаха јерођакона Никиту, а у чин ђакона професора Милана из Призренске Богословије.
   Светој Архијерејској Литургији и чину монашења и рукоположења у Високим Дечанима присуствовали су сви богословци и професори Призренске Богословије, као и студенти медицине из Косовске Митровице који су у три аутобуса дошли у Дечане и остале Метохијске светиње.

   извор: www.tvhram.rs

Нема коментара:

Постави коментар