Translate

28. април 2018.

Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

Насловну страницу новог броја Православља, од 1. маја 2018. године краси фотографија начињена на радионици православног иконописа одржаној у Лос Анђелесу у организацији издавачке куће Епархије западноамеричке „Севастијан прес“ од 12. до 15. марта 2018. године.
   Током радионице проф. др Јоргос Кордис, чувени савремени иконописац из Грчке, представио је полазницима византијски иконопис и православну црквену уметност, показавши им и како у пракси настаје једна православна икона.
   У овом броју читалачкој јавности скрећемо пажњу на текст Марине Марић „Могу ли Српска Православна Црква и Срби да опстану на Косову и Метохији?“, текст Биљане Цинцар Костић о Урошу Предићу, као и на интервју са Јадранком Јовановић и текст протојереја Александра Михаиловића о „духовностима“ и духовности. У првомајском броју Милена Стефановић пише о пауну у Светом Писму, а протонамесник Горан Мићић прилаже покушај антрополошко-богословске егзегезе јеванђељске приче о Марти и Марији... Лела Марковић наставља да пише о знаменитим Призренцима – овога пута о Димитрију Младеновићу-Мишетовићу. Од овог броја Православља доносимо и рубрику у којој ћемо читаоце извештавати о активностима Верског добротворног старатељства, а као и раније, о новим издањима и културним дешавањима читаоце информишемо кроз краће натписе у припадајућим рубрикама. Исто важи и за вести из живота наше Цркве.
   Овај број новина Српске Патријаршије представљамо „у новом руху“ – у новом дизајну, осмишљеном према савременим нормама и критеријумима, дизајну попут онога који одликује водеће светске листове.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар