Translate

21. фебруар 2019.

Промоција албума "У време оно", Чачак, 23.2.2019.


                                           
Два пријатеља: Асим Сарван, музичар из Београда и Архимандрит Тимотеј Миливојевић, игуман манастира Вазнесење (Овчар Бања), представиће у суботу, у 19 часова, у Свечаној сали Дома ученика, Учитељска бр. 8 у Чачку, музички албум под називом У ВРЕМЕ ОНО … у организацији Удружења “Ирмос” из Чачка.

   Овакав тип сарадње на уметничком пољу између монаха и познатог музичара, није тако честа појава. Занимљива јесте и то већ на први поглед, а да. ли ће постати још занимљивије зависи од тога шта су Отац Тимотеј и Асим припремили. То ћете најбоље ви оценити и то на лицу места, ако дођете у Учитељску бр. 8, у суботу, у 7 увече. Тада ћемо сазнати нешто о виђењу света из личног поетског увида једног монаха и духовника, и неке битне ствари о којима пева Асим, трудећи се да то буде што реалније сагледавање разлике међу стварима. Свакако, животно искуство не мањка, па да видимо шта су нам то испричали двојица пријатеља из два различита света, али чији се путеви укрштају, да би се утврдило да су, заправо, на једном истом путу, само су међу собом различити на свој специфичан начин. Отац Тимотеј, прилаже неколико својих текстова у духу онога како то чини када почне читање Јеванђеља на Литургији и започиње речима: У ВРЕМЕ ОНО … иђаше Христос даље и наиђе на слепога … “итд. Е, некако у таквом духу беседи и пише текстове, на свој начин, описујући каква је његова вера у Бога.
   “Тако ја видим оца Тимотеја”, каже Асим, додајући: “, а ја сам додао остало из неке своје перспективе, највише је тога из онога дела мене који сам врло ретко помињао, а има тога баш доста … Ово је први пројекат овога типа у нашем крају, први музички заједнички рад једног монаха и професионалног музичара, члана познате групе “С времена на време”. На албуму је 10 песама инспирисаних животом као јединственом дару човеку. Како ће га свако појмити и доживети, од њега самог зависи, ту се налази један од утисака о песмама са овог албума, надамо се, пријатног за слушање … Издавач манастир Вазнесење са благословом Жичког епископа, господина Јустина.

   извор: ozonpress.net


Нема коментара:

Постави коментар