Translate

2. фебруар 2019.

Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

   У фебруарском броју Православља, новина Српске Патријаршије, читајте о посети руског председника Владимира Путина храму Светога Саве као и о знаменитим Србима који су волели и воле Свету Русију из пера проф. др Ксеније Кончаревић. Поводом прославе празника Светога Саве и осам векова од аутокефалије Српске Православне Цркве, читајте о капиталном подухвату – преводу Студеничког типика на три светска језика.
   У овом броју Православље представља и Зборник радова о Епархији бачкој - „Епархија бачка кроз векове“, али и Српски молитвеник - Споменица Милану Решетару, књигу која је ове године добила награду „Павле и Милка Ивић“.
   О вечном сећању на жртве Новосадске рације пише протојереј Владан Симић, члан Одбора за обележавање Новосадске рације 1942. године, у тексту под насловом „Време је за корак више“. Протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић пише о Теолошком доприносу Владете Јеротића, а у Рубрици Реч две са... протођакон др Дамјан С. Божић разговара са архимандритом др Евстатијем Аздејковићем из Епархије буеносајреске и јужноцентралноамеричке.
   Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић пише о меморандуму који је Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве 2003. године једногласно и једнодушно усвојио – Меморандум о Косову и Метохији у тексту под насловом Косово и Метохија -српска црквена тајна.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар