Translate

28. јун 2019.

Руске монахиње певају српске родољубиве песме и химне [цео албум], Ново-Тихвински манастир

Послушајте читав низ српских родољубивих песмама и химни у прелепом извођењу монахиња Александро-Невског Ново-Тихвинског манастира из Јекатеринбурга, испуњеном вером у Бога и правду и љубављу према српском народу.

00:00 Боже правде
04:58 Онамо, 'намо
11:26 Ој, Косово, Косово
15:07 Битка на Косовом пољу
21:12 Видовдан
25:20 Песма кнеза Лазара
29:38 Српска тробојка (Српкињица једна мала)
32:40 Песма посвећена Косову (Христе Боже, распети и свети)
35:30 Ој, Србијо, мати
38:22 Романија
40:38 Востани Сербије
45:26 Тамо далеко
50:00 Ораховцу, башто рајска
52:57 Химна Светом Сави
                                                               Стихови песама: www.sestry.ru

   Поводом снимања албума српских родољубивих песама, монахиње су написале:
   "Србија... У тој речи је толико топлине, толико душевности, као у имену најрођенијег. Кажеш Србија... и одмах замислиш долине преливене сунчевом светлошћу, зелене падине планина са сакривеним између њих древним манастирима, свуда срдачност и гостопримство.
   Сада наш братски народ преживљава тешке тренутке. Желећи да га духовно подржимо, снимиле смо диск са српским родољубивим песмама, како бисмо га поклониле Србима.
   Наш манастир са Србијом повезују дуготрајни пријатељски односи. Не једном смо посетиле ту земљу, пребогату древним православним светињама, и свесни смо тога да су Русија и Србија вековима повезане нераскидивим везама узајамне љубави и подршке.
   Срби имају следећу изреку: 'Ко ће помоћи Србији? Само Бог на небу и Русија на земљи'. Ми тренутно можемо Србима помоћи само једним - духовном подршком, и зато за њих и певамо ове песме.  
   Оне говоре о отаџбини, о лепоти српске земље, о храбрости њених бранилаца, о њеном слободољубивом народу… И иако већина српских родољубивих песама говори о трагичним догађајима у прошлости српског народа, у њима нема унинија (чамотиње), оне су испуњене вером у Бога".

Нема коментара:

Постави коментар