Translate

21. јун 2019.

Освећење храма у Ракови

Дана 18.06.2019. године, на уторак по Педесетници, у Ракови код Чачка освећен је храм посвећен Силаску Светога Духа на Апостоле. Храм је освештао Епископ жички Господин Јустин.
Епископу Јустину су саслуживали: архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров, архијерејски намесник таковски протојереј-ставрофор Аранђел Даниловић, јеромонах Нектарије (Ђурић), старешина храма у Горњем Милановцу протонамесник Драган Ђорем, протођакон Александар Грујовић, ђакон Стефан Милошевски и ђакон Станимир Мирковић. Литургијском сабрању присуствовао је и градоначелник града Чачка господин Милун Тодоровић са сарадницима. У овом сабрању је велики број верника узео учешћа.
У својој беседи Епископ Јустин је истакао важност храма за народ овог краја; са овим храмом је ово село добило прозор у свет, добило је залог Царства небеског, јер ће у овом храму бити припрема и предукус за Царство небеско. Данас је велика сила која се излива на читав народ, у периоду Свете Педесетнице када Црква посебно дише и надахњује свакога човека који је дошао на свет. Преосвећени Владика се захвалио управи града Чачка и свим људима добре воље који су својом несебичном помоћи и трудом допринели да се заврши овај храм.
Након Литургије Епископ Јустин је уручио грамате заслужним приложницима и добротворима који су помагали изградњу овог храма. Архијерејским граматама награђени су: Владе Јанковић, Михајло и Зоран Ристановић, као и Милан Глишић.
Сабрање је настављено у оближњем ресторану, где се старешина храма протојереј Марко Мирковић захвалио свима на есебичном труду и помоћи.

Чтец Филип Нешковић
извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар