Translate

22. децембар 2013.

Љиљана Дугалић, ЛУКА У ЧАРОБНОМ ДВОРИШТУ

.... ДЕЧЈЕ ПОНАШАЊЕ ЈЕ У НЕПОСРЕДНОЈ ВЕЗИ СА ДУХОВНИМ СТАЊЕМ РОДИТЕЉА .

   Оно што спасава децу и чини их добром децом јесте живот родитеља у кући. Родитељи треба да се предају љубави Божјој. Треба да буду свети пред својом децом и да то показују својом благошћу, трпљењем и љубављу. 
   Сваког дана треба да постављају нов почетак - да пројављују ново расположење, одушевљење и љубав према деци. 
   Радост коју ће доживети и светост која ће их походити пренеће благодат на њихову децу.
За рђаво понашање деце углавном су криви родитељи. 
Децу не спасавају ни савети, ни дисциплина, ни строгост. 
Ако родитељи не иду путем светости и ако се не подвизавају, онда чине велике грешке и преносе на децу зло које сами имају у себи. Ако не живе светим животом и не говоре са љубављу, онда их ђаво мучи помоћу реакција њихове деце. Љубав, једнодушност и слога међу родитељима јесте управо оно што је деци потребно. То је велика безбедност и сигурност за децу.
Дечје понашање је у непосредној вези са духовним стањем родитеља. Када су деца позлеђена рђавим узајамним опхођењем родитеља, онда она губе вољу и снагу да напредују. Она се тада рђаво изграђују, те грађевини њихових душа прети опасност да се свакога часа сруши.

   Преподобни  ПОРФИРИЈЕ Кавсокаливит


Манастир Вазнесење
Љиљана Дугалић, ЛУКА У ЧАРОБНОМ ДВОРИШТУ,"КЊИГА ЗНАМЕЊЕ", Пирот, 2013.

ДЕЈСТВО

Књига за децу (школског, предшколског и нижешколског узраста) и одрасле, помаже родитељима да лакше остваре контакт са својом децом, поспешује васпитање и извођење деце на сопствени пут. Уклања досаду, незадовољство и умор, доприноси зближавању деце и родитеља, поспешује низање и увећање незаборавних тренутака блискости и нежности између деце и родитеља. У мањим дозама има слабије дејство, а у већим ствара зависност и продубљује жељу за читањем, стицањем сазнања, развијањем маште и откривањем света и живота кроз чутање и уживање у писаној речи, као и у осталим уметностима. Надограђује личност и увећава образовање и културу, како код деце, тако и код одраслих, што је важно за будући развој детета и учвршћивање односа поверења и љубави између деце и родитеља.

ПОСЕБНА ПРЕПОРУКА

НЕИЗОСТАВНО ЗАГРЛИТЕ СВОЈЕ ДЕТЕ ДОК ПРИМЕЊУЈЕТЕ ОВАЈ ЛЕК!

Ево изванредне књиге коју доживљавам као изузетну помоћ у раду са савременим породицама. Између њених корица, кроз низ интересантних прича, проживљавамо пут сазревања деце и грађења богатог породичног ткива. А породица јесте најзначајније и најсигурније место за одрастање и доживљај света. Наравно, ако живи пуним животом. Лукини доживљаји исприповедани у овој књизи препричаваће се, њима ће се поново враћати, а откриваће их и будуће генерације читалаца. Ова срцем писана књига помоћи ће им да на најлепши начин уђу у чаробно двориште које их окружује.

Прим. др Љиљана(Милијана) А. Савић, педијатар

Нема коментара:

Постави коментар