Translate

2. фебруар 2015.

Чудо у Ниниви

   Мноштво верних хришћана који живе на подручју делимично окупиране „Исламске државе“ Ниниве говоре о чуду јављања Пресвете Богородице, саопштава либански информативни портал tayyar.org, , позвајући се на новинске агенције.
                  
   Око двадесет и један час 21. јануара очевици који су се налазили у различитим деловима градова Алкаш и Анкава били су сведоци необичне појаве: на потпуно тамном ноћном небу засветлела је јарко-црвена фигура која није бледила неколико минута.
                                      
   Ватрени лик потресао је мештане: према мишљењу већине верника Нинивијаца, фигура није била ништа друго него силуета Пресвете Богородице, која је добро позната хришћанима из иконографије и црквене скулптуре.
   Чудесан догађај имао је широк одјек у хришћанској заједници Ирака.
   Тако је, сагласно исказима избеглица, чудо јављено страдајућим хришћанима као утеха и укрепљење у њиховим невољама. Како сматрају верници, појава Богородице јесте знак брзог повратка изгнаника у своје домове и пад власти терориста „Исламске државе“.
   Напомиње се да је прошле седмице, поводом јављања чуда, у многим храмовима и манастирима Блиског Истока служено благодарствено богослужење.

Са арапског: Фарес Нофал
Са руског: Марија Живковић
извор: Радио Светигора

Нема коментара:

Постави коментар