Translate

11. новембар 2017.

РУСКА ЦРКВА И ПОРОДИЦА

   У недељу, 29. октобра, на празник светог мученика Лонгина Сотника, након свете литургије, у цркви Рођења Пресвете Богородице у Батајници, одржано је предавање на тему „Руска Црква и породица“. Предавач је био сабрат Сретењског манастира из Москве, јеромонах Игнатије Шестаков. 
   Отац Игнатиј је говорио о односу Руске Православне Цркве и савремене породице.
   У свом излагању, он је навео проблеме који муче савремену породицу и образложио методе помоћу којих Руска Црква помаже породицама у решавању тих проблема. Приближио је присутнима систем у којем Руска Православна Црква, у сарадњи са другим здравственим и државним институцијама, збрињава угрожене породице. Предавач се дотакао и тема абортуса и развода, које су врло распрострањене у нашим двема државама. „Данас је проблем породичног живота у томе што, ми, православни хришћани, све више губимо љубав и способност да волимо некога. Све више смо горди и себични, и то је највећи проблем. Дешава се то због цивилизацијског развоја, близине греха и лукзуса у којем живимо.“ Отац је објаснио и даље планове Руске Цркве у борби за очување породице и породичних вредности.
   Након предавања слушаоци су имали прилику да попричају са предавачем, а уједно да се упознају са новим књигама издавачке куће Бернар „Разговори са старцем Илијом (Ноздриним)“ и „Да не би отишли“ протојереја Андреја Ткачова.

   извор: www.pravoslavie.ru

Нема коментара:

Постави коментар