Translate

23. март 2018.

НОВО У ИЗДАЊУ МАНАСТИРА ВАЗНЕСЕЊА: Филм „Смисао и значење Свете Литургије“


Филм у ДВД формату и брошура

Филм „Смисао и значење Свете Литургије“, аутора мр Александра Сворцана у трајању од  50 минута посвећен је српском народу у циљу очувања и јачања српске духовне традиције.
Пројекат је рађен у сарадњи са Министарством културе Републике Србије у току 2014. и 2015. године у оквиру конкурса за Нематеријално културно наслеђе, а коначно финализован 2017. године, након три године интезивног рада.
Филм је конципиран тако да гледаоца постепено уведе у свет православља и то кроз разумевање читавог тока најважнијег богослужења Хришћанске цркве – Свете Литургије.
Будући да је филм намењен првенствено младима, аутор се потрудио да материју што више прилагоди ђацима, првенствено онима који слушају предмет Веронаука.
Образовној и педагошкој сврси овог пројекта нарочито доприносе епизоде убачене у основни ток филма, у виду моралних поука академика Владете Јеротића. Тако се у епизодама говори о томе: како да постанемо бољи, а да не будемо гори; о амбицији младих и избору правог занимања; о разлици између пркоса и ината; а нарочито о томе како да се потрудимо да постанемо добри Хришћани.
Искрено се надам да ће филм наићи на добар одзив код српског народа у матици и дијаспори, да ће приближити младима предмет Веронаука, а српском народу помоћи да задржи духовну самосталност и поврати пољуљане истинске моралне вредности.

Издавач: Манастир Вазнесење – Овчар Бања
Аутор пројекта:
мр Александар Сворцан

ДВД и брошура се засада могу купити у продавници Српске патријаршије у Београду, у продавници Епархије жичке у Краљеву и у манастиру Вазнесењу.

Нема коментара:

Постави коментар