Translate

27. август 2018.

Господ нам даје живот, светлост и радост


    У суботу 25. августа 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у манастиру Милешеви.
    Саслуживали су настојатељ манастира Светог оца Николаја у Бањи Прибојској архимандрит Теофил, архијерејски намесник пријепољски протојереј Игор Ерић, и протођакон Никола Перковић. За певницом је одговарало милешевско сестринство.
    Заједно са вернима милешевског краја у литургијској радости учествовала је и група ходочасника из Чачка који су на свом поклоничком путовању до Световасилијевске острошке обитељи посетили и Световазнесењски манастир Милешеву. Већина њих је приступила Трпези Господњој са молитвом да им причешће Пречасним тајнама Христовим буде на исцељење душе и тела.
Беседу Епископа Атанасија преузми овде: 
media.milesevskaeparhija.rs
    Поучавајући сабрани народ Епископ је рекао да се Господ преобразио не да би неког задивио својом славом јер то Њему није потребно, већ да би показао пред својим ученицима и свима који буду следили пут Његових ученика шта је то што Он нуди и даје онима који верују у Њега, а даје им живот вечни, даје им светлост и радост: – Мало је светлости и радости у овоме свету а Господ даје и светлост и радост. И подвиг живота у којем учествујемо је доста тежак, и без тог додавања светлости и радости са Божије стране ми не бисмо издржали на овом путу, јер је много зла, много мрака, много лажи и подметања. Када Господ не би помагао ми овим путем не бисмо могли проходити.

    извор: milesevskaeparhija.rs

Нема коментара:

Постави коментар