Translate

25. фебруар 2021.

Инспирације и наитија - у спомен Димитрију Стефановићу

 


   Снимак духовно-музичке вечери под називом "Инспирације и наитија" посвећено лику и делу музиколога, академика Димитрија Стефановића (1929 - 2020). 
   Ово вече одржано је у недељу, 21. фебруара 2021, преко Зум платформе, у оквиру Разговора о вери Духовне Заједнице Светог Алимпија Столпника при цркви Светог Саве у Лондону. Захваљујемо се водитељки програма и координатору, Тамари Адамов Петијевић за свесрдну помоћ у организацији ове дивне вечери. 
   У организацији вечери такође су учествовали и др Даница Петровић, Братислава Барац Ђукић и Милан Јанић. Велику захвалност дугујемо свим учесницима који су топло и с пуно емоција евоцирали своје успомене на овог дивног човека који је оставио дубок траг у српској култури као и на сваког човека појединачно с ким би се срео у животу. 
   Тропар благодарности, омиљени тропар професора Димитрија био му је и водиља кроз живот и смисао који је предао будућим генерацијама: "Ми недостојне слуге Твоје, Господе, благодарни због Твојих великих доброчинстава према нама, славећи Те, ми хвалимо, благосиљамо, захваљујемо, певамо и величамо Твоје милосрђе и смерном љубављу кличемо Ти: Добротвору, Спасе наш, слава Теби!"
Чачак, 24.1.2015.
Чачак, 13.9.2014.

Нема коментара:

Постави коментар