Translate

04. фебруар 2017.

Света Архијерејска Литургија у манастиру Вазнесење

   Тек што је мраз мало попустио и сунчеви зраци почели да обасјавају и северну страну планине Овчара, на којој се налази манастир Вазнесење, приближио се празник светог апостола Тимотеја. Апостол Тимотеј је био љубљени ученик великог апостола Павла. Он је своме ученику дао образац хришћанског живота, написавши му и две посланице. А апостол Тимотеј је светитељ по коме је архимандрит Тимотеј, настојатељ манастира Вазнесења у Овчару добио име на монашком постригу.
   Тога дана, у суботу 4. фебруара 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, принео је Бескрвну жртву у Служби Благодарења – Св. Евхаристији, уз саслуживање и молитвено учествовање свештенства, монаштва и верног народа, у манастиру Вазнесењу. У својој беседи све нас је поучио какав живот и где треба да тражимо. Ако хоћемо Вечни живот и Царство Небеско, онда није битно колико ћемо година овде живети, већ како ћемо их живети и искористити. Људи су вековима, па и данас тражили и траже лек за бесмртност, еликсир вечног живота. Једини лек против смрти јесте Христос и једини живот у истини јесте живот у Христу. Честитајући архимандриту Тимотеју Имендан, пожелео му је да ходи стопама апостола Тимотеја и да Свету обитељ, која му је поверена, као и верни народ, управља стазом која води у Живот вечни.
   После Св. Литургије сви су позвани на славску трпезу. За трпезом архимандрит Дамјан се обратио бираним речима, захваливши Епископу на доласку и честитавши Имендан настојатељу манастира, архимандриту Тимотеју.
  Молитвама светог апостола Тимотеја, Господе Исусе Христе, помилуј и спаси нас. Амин.

Управа манастира

Нема коментара:

Постави коментар