Translate

11. фебруар 2017.

Обнављајући Милентију, обнављамо сами себе


У Звездара театру приређен је пријем за чланове Одбора за обнову манастира Милентија и представнике Епархије крушевачке на коме је уручен хуманитарни прилог - приход са 20. јубиларне „Вечери са Матијом“ за обнову манастира Милентија.
Приход са вечери поезије одржане 30. децембра 2016. године у препуној сали Звездара театра биће прве поетске цигле којима се манастиру Милентија поново дарује живот, мишљења су академици песник г. Матија Бећковић и драмски писац, сценариста и директор Театра г. Душан Ковачевић. -Обнављајући Милентију, обнављамо сами себе, рекао је у име Епархије крушевачке и владике Давида јерођакон Сергије (Радивојевић) захваљујући на новчаној помоћи.
Председник Одбора за обнову Милентије песник г. Љубиша Бата Ђидић захвалио је на хуманитарном прилогу и гесту којим обнова Манастира добија ноту националног пројекта у коме ангажовано учествују ствараоци, а добитник ордена Светога Саве, славни архитекта и Хиландарац проф. др Мирко Ковачевић, који води пројекат обнове, најавио је да је, у земљотресу срушену Милентију, могуће обновити у оригиналу, средствима од око 27 милиона динара за 5 година рада на обнови.
извор: www.spc.rs
ПРАХУ ОЦА ПОЕЗИЈЕ

Нема коментара:

Постави коментар