Translate

22. фебруар 2017.

На наслеђеним темељима градимо бољу будућност

   Како напредује четврта велика обнова храма Светог Вазнесења Господњег на лицу места данас се уверио и владика жички Јустин. Прва фаза требало би да буде завршена у мају и подразумева грубе радове, обијање унутрашњости и постављање нових електричних, звучних и против пожарних инсталација, поновно малтерисање и припрему за фрескописање.
   – Обнова храма је велики подухват и изискује не само доста средстава, већ љубави и хтења да бисмо очували оно што су нам завештали преци. Они су поставили високе стандарде које би требало да достигнемо, али и да растемо у мери висине раста Христова. Ништа није статично, ништа није стабилно. Ту смо да унапређујемо оно што смо наследили и да на тим темељима градимо бољу будућност – поручио је владика Јустин.
   За прву фазу радова средства су обезбедила Влада Србије, десет милиона динара, као и верници. Према речима Марка Мирковића, старешине храма Светог Вазнесења Господњег, помоћ за наставак обнове обећао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
   Пре посете чачанској цркви, владика жички се састао са градоначелником, председником Градске скупштине Игором Трифуновићем и њиховим сарадницима. Црквени великодостојници и градско руководство потрдили су одличну међусобну сарадњу.
   – Уверио сам се да су градоначелник, председник Скупштине и њихови сарадници са истим жаром и љубављу приступили разрешавању житељских брига које су свуда присутне, нарочито у градовима – рекао је владика Јустин.
   – Ово је узвратна посета Његовог Преосвештенства. Руководство Чачка је пре два месеца боравило у Епархији жичкој. Наши односи су на завидном нивоу и желимо да их унапредимо. Уз благослов владике, свакодневно чемо радити у интересу цркве, нашег града, суграђана и региона – обећао је Милун Тодоровић.
   Владика је градском руководству поклонио грб Српске патријаршије и вино произведено у Жичкој епархији, а од домаћина је добио „Монографију Овчарско-кабларских манастира“.

   извор: caglas.rs

Нема коментара:

Постави коментар