Translate

20. септембар 2016.

Света Архијерејска Литургија у Приликама

  Данас, када Света Православна Црква прослављава Чудо Светог Архангела Михаила, Његово Преосвештенсво Епископ жички г. Јустин на радост великог броја верника благоизволео је да служи Свету Литургију у цркви Светог Архангела Михаила у Приликама.
   Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Тимотеј(Миливојевић), игуман манастира Вазнесења, Архијерејски намесник моравички протојереј – ставрофор Гмитар Милуновић, старешина цркве у Атеници презвитер Владе Капларевић, парох прилички презвитер Синиша Никитовић и протођакон Александар Грујовић.
   Свету Литургију улепшало је појање појаца из храма Светог Саве у Краљеву.
   Поучени смо беседом нашега Архипастира у којој је истакнуто да се спасење ншег живота налази у заједничарењу на Светој Литургији. Богат човек није онај који има велико материјално богатство овога света, већ онај који има Господа у себи.
    У току Свете Литургије пререзан је славски колач и прочитана је одлука Епископа жичког   г.Јустина којом се презвитеру Синиши Никитовић додељује звање протонамесника.
Овом сабрању присуствовао је велики број свештеника из моравичког, пожешког и трнавског намесништва, као и сестринсва манастира Никоље, Ковиље и Клисура.
   За све присутне ЦО Прилике је са својим верницима припремила трпезу љубави.

                                                                    ЦО Прилике
    извор: eparhija-zicka.rs
   19.9.2016.

Нема коментара:

Постави коментар