Translate

21. мај 2018.

СВЈАТИ БОЖЕ

      Драги пријатељи,
   Са тугом у срцима обавештавамо Вас да нас је у петак 18. маја, уочи празника Светог Саве Српског, напустио наш вољени брат и појац Владимир Николић- Влада Паганини.
   Рођен је 1974. године у Београду. Један је од оснивача Хора Мојсије Петровић и групе ,,Чалгија”. Био је учитељ појања, магистар арс- професор виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји.
   Маестрални звук Његове виолине памтиће се у ушима слушалаца бројних угледних оркестара.
    Црквеној јавности остаће познат по прелепој боји гласа и великим знањем предањског византијског, али и народног Мокрањчевог појања! Од Финске до Хиландара, од далеких руских крајева до западне Европе, памтиће се Његово молитвено појање, које је са дечачком радошћу и лакоћом проузносио Тројичном Богу!
    Искрено жалећи за тренутним растанком од нашег брата Владе, али са вером у сигуран сусрет у Вечној будућности незалазног Царства Христовог, остаје нам да се молимо да га Господ, кога је тако за живота волео и коме је служио приносећи му своје дарове, молитвама Пресвете Богородице, Гаврила Архистратига, Томе Апостола, Светог Саве, Острошког Василија и свих светих, прими у Своје наручје!
   Драги Владо, срећан Ти пут у Царство Христа твога!
   Опело ће се одржати у Цркви Светог Томе на Новом Бежанијском гробљу, у уторак 22. маја са почетком у 11:30 часова!

    Вечан му спомен!
    извор: www.facebook.com

Нема коментара:

Постави коментар