Translate

5. јун 2018.

Сусрет вероучитеља СПЦ на Белом двору

    Благословом његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, а иницијативом Одбора за верску наставу Архиепископије  београдско-карловачке, у циљу побољшања рада на пољу верске наставе, одржан је Сабор вероучитеља 29. маја 2018. То је био јединствен заједнички скуп око шездесет представника свих Епархија у Србији, Републици Српској, Црној Гори и подручју Хрватске где се предаје православна веронаука.
    Сусрет је почео Светом Литургијом у 8.30 у капели Светог Андреја Првозваног у Белом двору. У наставку је одржан састанак свих учесника. После одржаног угледног часа професора Ивице Живковића, а на тему Вера и формализам у вери изложени су проблеми и разговарало се о изазовима у Верској настави на подручју свих Епархија. У закључку је изнета жеља да се заједнички нешто учини у будућем раду, у смислу покретања заједничког часописа, семинара, квиза, посета…
     Благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Г.  Јустина, поменутом скупу су присуствовала и два представника Жичке епархије, координатор за Верску наставу протонамесник Новица Благојевић и вероучитељ Снежана Секулић.
    После одржаног семинара вероучитељи су у пратњи водича обишли Бели двор, као и Краљевски двор, где их је све поздравио Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар.
     Сусрет је протекао у атмосфери хришћанске љубави и уважавања, а завршио се заједничком трпезом у Богословији Светог Саве.

    вероучитељ Снежана Секулић
    извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар