Translate

17. март 2019.

"У време оно" - музика у славу Божију

У парохијском дому при храму Светог Александра Невског у Београду, у суботу 9. марта је одржана трибина Мисионарске школе при овом храму на тему: "Музика у славу Божију - представљање новог цд-а Асима Саравана".
   Учесници су били игуман манастира Вазнесења из Овчарско-кабларске клисуре, архимандрит Тимотеј и Асим Сараван, музичар из Београда. Трибина је започета заједничком молитвом Оче наш и са благословом протојереја-ставрофора Ваје Јовића. После музичке нумере, присутнима се обратио старешина храма отац Ваја и представио учеснике трибине. Затим се присутнима обратио архимандрит Тимотеј и рекао о томе како су настали текстови песама и како је текла сарадња са музичаром Асимом. Отац Тимотеј је говорио и о песми, по којој је назван албум, "У време оно", која говори о историјату манастира Овчарко-кабларске клисуре. После музичке нумере, игуман је говирио о појму времена у хришћанству. После је реч добио музичар Асим Сараван и  отпевао пар песмама из албума. Г. Сараван је истакао да "Све што нам је потребно је љубав" која је Христос - наш циљ, смисао и пут.  Пред крај трибине присутни су имали прилику да чују музичке нумере у заједничком извођењу трио музичара: Асима Саравана, Григорија Пећанца и  Милице Петровић. Последњу нумеру "Ајде Јано" отпевали су сви присутни заједно са музичарима.
   На крају је отац Вајо у име братства захвалио гостима и присутнима, и заједно отпевавши Богородице Дјево привели крају ово духовно сабрање.

   (Фото: Марко Весић)
  Забележили Николај Сапсај и Марко Весић
  извор: www.slovoljubve.com

Нема коментара:

Постави коментар