Translate

5. март 2019.

Певаћу Богу моме докле постојим


                               
   У четвртак 28. 2. 2019 Лета Господњег у нашем парохијском дому одржано је духовно вече на тему Певаћу Богу моме докле постојим. 
    У оквиру теме, најпре, је било речи о Богомољачком покрету Св. Владике Николаја и песмама, које су одржале нашу веру у најкритичнијем, послератном, периоду за нашу Цркву.
    Свештеник Игор Карановић и мати Злата говорили су врло надахнуто о историјском аспекту и значају песама које су очуване кроз Богомољачки покрет, као и о духовницима који су волели те песме и преносили својој духовној деци, такође и о својим личним импресијама и доживљајима, везаним за песме Св. Владике Николаја.
    Након њиховог излагања у којем су се смењивали и допуњавали наступио је Хор Манастира Пресвете Богородице Тројеручице који су отпевали песму Деца неба аутора Драгане Д. Мирковић, а затим и неколико песама из Духовне лире Св. Владике Николаја.
    Атмосфера је била величанствена. Присутан народ, који је испунио салу и хол парохијског дома, певао је са мати Златом и хором све песме. Ко је био радо ће преслушати овај снимак поново, а остали послушајте и радујте се!
    Са благословом свештенства Храма Св. Јована Владимира модератор вечери била је Зорица Ковачев.

   извор: Духовни разговори

Нема коментара:

Постави коментар