Translate

14. фебруар 2020.

Побачај донео највише смртних случајева у 2019. години


Побачај је био највећи узрок смрти у 2019. години, према подацима објављеним на Worldometers.info, веб страници која доноси извештаје влада у свету пратећи демографију и виталне статистике.
    LifeNews.com  је такође известио о броју побачаја за 2019. годину, који показују да је 42,3 милиона нерођених беба убијено широм света. Ворлдометерс је прошле године забележио 58,6 милиона смрти од насиља, болести и природних узрока. Статистика побачаја се води одвојено од броја смртности.
   Ради поређења, 8,2 милиона умрло је од рака; 5 милиона од болести повезаних са пушењем, а 1,7 милиона за ХИВ / АИДС. Бројеви такође бележе смрт од маларије, алкохола, медицинских грешака, повреда у саобраћајним несрећама и других фактора. „Број побачаја је несхватљив, али сваки од тих 42 милиона побачаја представља живо људско биће чији је живот био насилно уништен у материци његове мајке“, написали су Стевен Ертелт и Мјакеја Билгер за LifeNews. „Свака нерођена беба већ је имала свој јединствени ДНK, што ју је разликовало од мајке.“

 Basilica.ro
(Са енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар