Translate

21. април 2021.

„Речи савременом човеку“ Св. Николаја на руском језику

У недељу, 11. априла 2021, у свечаној сали Сретенске семинарије у московском Сретенском манастиру представљана је нова књига „Речи савременом човеку “. Kњигу је приредио монах Сретенског манастира и стручњак за историју Српске цркве, јеромонах Игњатије (Шестаков). Владика Свети Николај (Велимировић) је један од најцењенијих српских светитеља у Русији.

   Ово издање садржи најзанимљивије изводе из више светитељевих књига, у којима су дотакнута најважнија питања која се данас јављају пред савременим човеком.

   Свети Николај је преживео два светска рата, био је затвореник логора Дахау, а после  ослобођења, када су комунисти дошли на власт у његовој отаџбини, служио је, проповедао и предавао у Америци и Kанади.

   Свечеве мисли су и данас актуелне, буде нашу свест и јачају нас у вери и одлучности да идемо за Христом у било којој ситуацији. „Речи савременом човеку“ може постати референтна књига за сваког православног хришћанина, у којој ће наћи много савета од светитеља о томе како сачувати веру у нашим тешким временима.

   На представљању књиге отац Игњатије говорио је  о Светом Николају, његовом духовном наслеђу и улози у  православном свету, као и духовном сродству Србије и Русије.

  православие.ру

   с руског превела Јелена Бујевић

   извор: mitropolija.com

Нема коментара:

Постави коментар