Translate

28. август 2015.

Нови Библијски музеј у Вашингтону

   Нови Музеј Библије у Вашингтону садржаваће збирку библијских старина пронађених у Израелу, истакнуто је после постигнутог договора са израелским властима за старине.

   Артефакта – сасуди од камена и алабастра, стаклене посуде, накит и друго – потичу из разних епоха, како из времена Првог и Другог храма, тако и из Хананског периода, саопштава Мики Сабан, директор Националног одељења за старине.
   „Израелске власти за старине радује и поносне су што могу бити партнер са овим Музејем Библије кад је у питању овакав изванредан пројекат, рекао је директор израелског Одељења за старине. Он истиче да ће археолошко наслеђе из Израела и онај значајан историјски рад на којем се ово Одељење ангажује,  бити на располагању људима широм света.
   „Надамо се да ће многи будући посетиоци уживати у археолошким поставкама и више сазнати о оним древним библијским периодима богатим разноврсном историјом и археологијом на телу данашње Свете земље.“
   Овај приватни музеј биће отворен 2017. године близу Националног шопинг мола у Вашингтону, и има за сврху да подстакне људе да преко ових изложби, научних истраживања и едукативних иницијатива приближе себи Библију.
   До сада је уложено 400 милиона долара за ову грађевину.

   Извор: Православље.ру; Jewish News
   www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар