Translate

9. јун 2017.

Књига „Београд у молитви“ представљена у Подгорици

На Духовски понедељак у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици одржана је промоција књиге Београд у молитви Епископа изабраног милешевског г. Атанасија.
                          Књига „Београд у молитви“ представљена у Подгорици
   На промоцији су поред аутора, говорили Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије и професор Богословије „Свети Петар Цетињски“ Александар Вујовић. Вече посвећено духовној књижевности изабраног Епископа милешвског г. Атанасија водио је ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић.
   Митрополит Амфилохије је, говорећи о периоду који је владика Атанасије провео као викар Патријарха српског Павла, истакао изузетан беседнички дар који краси овог архијереја наше Цркве. - Кратка, јасна, увијек богословски утемељена, бесједа владике Атанасија обраћа се савременом човеку, зато је веома добро што су штампане и доступне читалачкој публици, рекао је Високопреосвећени Митрополит, додавши да се нада ће се наставити објављивање књига из пера Преосвећеног Владике г. Атанасија.
   Професор Цетињске богословије Александар Вујовић је потсетио на речи Светог Писма Сјећајте се својих старјешина... угледајте се на вјеру њихову. (Јев 13:7). -Имао сам част и благослов да владика Атанасије буде и на мојој матури, као што је и ове године Преосвећни изасланик Светог Архијерејског Синода, рекао је професор Вујовић истакавши да је од самог почетка владика Атанасије имао однос према ученицима и студентима као према себи равним. Професор Вујовић, који је и уредник катихетског програма Радија Светигора, истакао је да значај сарадње Радија Слово љубве и Радија Светигора у размени садржаја као што су и беседе архијереја.
   Изабрани Епископ милешевски г. Атанасије присетио се своје сарадње са митрополитоом Амфилохијем, који му је увек био значајна подршка и онда када му је било најтеже. -Ја очекујем и даље подршку Високопресвећеног Митрополита, а ово вече, његово присуство као и присуство свих вас, показује добру вољу и да је ово један простор Цркве,где мођемо да применимо мудрост Цркве и мудрост векова, оних од нас искуснијих и паметнијих, закључио је владика Атанасије
   Продаја Владикиних књига имала је хуманитарни карактер у смислу помоћи распетој Епархији бихаћко-петровачкој.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар