Translate

23. јануар 2019.

КОНГО: КРШТЕНО 117 ЉУДИ

   117 људи из Поант Ноара (франц. Pointe-Noire) и Долизиа (фр.Dolisie  - до 1991.године Лубомо) примило је Свету тајну крштења, крајем децембра прошле године, саопштила је Митрополија Конго-Бразавилска и Габонска.
   29. децембра 2018. године, Његово Високопреосвештенство Конго-Бразавилски и Габонски митрополит Пантелејмон, стигао је у Долисие, гдје је прославио крштење четрдесет и пет катихумена свих узраста из парохијске заједнице "Свете Ирене".
   У понедељак 24. децембра 2018. године, Његово Високопреосвештенство Конго-Бразавилски и Габонски митрополит Пантелејмон, крстио је седамдесет и два катихумена свих узраста из три градске парохијске општине, у крстионици  храма Светог Димитрија у Поант Ноару, чија реконструкција је у току.
   Његово Високопреосвештенство описао је и протумачио фазе Свете тајне и упутио ријечи очинског савјета новоосвећеним, који су сада чланови Цркве, преносећи им радост и благослов Древне Александријске патријаршије и све Африке, као и њеног угледног примата, блаженог Папу и патријарха Теодора II.

   Фотографија: Митрополија Конго-Бразавилска и Габонска
   Превод: ВЈЕРОНАУКА.НЕТ
   извор: www.vjeronauka.net

Нема коментара:

Постави коментар