Translate

27. новембар 2019.

Духовна сабрања у Вазнесењском храму / Архимандрит Тимотеј: "Бринимо о садашњости, а будућност ће Бог уредити"

У Вазнесењском Храму је и у уторак 26. новембра од 17 часова служен Акатист Господу и Спасу нашем Исусу Христу. Овога пута, поред старешине храма о. Арсенија Арсенијевића и његовог сабрата о. Драгана Радовановића, Акатист су читали и архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесења Господњег у Овчарско-кабларској клисури, о. Верољуб Глишић и о. Михајло Вукчевић из храма св. Томе на Новом бежанијском гробљу. Сви присутни на молитви имали су прилику и да се поклоне великој светињи - Хитону Господњем који се у Вазнесењској цркви налази до 1. децембра. После одслуженог Акатиста, о. Тимотеј је заједно са музичарем Асимом Сарваном, представио њихов заједнички музички албум под називом "У време оно", у сали нашег парохијског дома.
Звучни запис преузми овде: www.slovoljubve.com
   У Вазнесењској цркви у Београду, 26. новембра 2019. године, на духовној трибини, представљен је музички албум под називом „У време оно“, аутора музичара Асима Сарвана и архимандрита Тимотеја из манастира Вазнесење у Овчарско-кабларској клисури.
   На почетку трибине молитву је прочитао и скуп поздравио о. Арсеније Арсенијевић. О албуму, који је плод десетогодишњег рада и пријатељства, су кроз сећање на мотиве за стварање албума, говорили аутори архимандрит Тимотеј и Асим Сарван.
   У пуној сали парохијског дома Вазнесењске цркве архимандрит Тимотеј је присутне упознао са начином рада на стварању овог албума, док је музичар Асим Сарван публици представио композиције са албума и неке нове композиције. Kао и песме које је стварао са музичком групом "С времена на време".
   Архимандрит Тимотеј је указао да су време оно, када је Христос ходио земљом, време ово, а и време које тек треба да дође једно те исто време, „те ми живимо у ово време да би задобили вечност“. Сваки делић времена се тка у вечност, све што ми овде урадимо дочекаће нас у вечности и добро и лоше. "Те због тога требамо више пажње да посветимо садашњости, а будућност ће већ Бог уредити", навео је уважени архимандрит Тимотеј.

Нема коментара:

Постави коментар