Translate

6. новембар 2019.

Манифестација “Дани патријарха Павла“ у Чачку

У суботу у Дому културе у Чачку одржана је завршна свечаност четврте по реду манифестације „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Kућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену.
   У оквиру завршне вечери манифестације отворена је изложба фотографија 33 портрета патријарха Павла аутора хаџи Марка Вујичића из Београда. Портрети су власништво музеја града Београда, градске општине Младеновац. Саставни део изложбе су и крстови фондације колоније „Kрст патријарха Павла“ која је део манифестације. Изложбу је, пригодном беседом, отворила Ана Ранђић, професор српског језика чачанске гимназије. Након отварања изложбе, одржана је свечаност уз беседу о патријарху Павлу и целовечерњи концерт хора “Преподобни Рафаило банатски“ из Зрењанина.
   О патријарху Павлу је беседио и читао одабране текстове глумац хаџи Петар Божовић из Београда. На крају су ЗА ИСKАЗАНУ ЉУБАВ ПРЕМА НАШЕМ УСНУЛОМ ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ И ДОПРИНОС МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА“ захвалнице добили хаџи Петар Божовић, хор “Преподобни Рафаило банатски“, Епископ жички др Јустин, општина Младеновац и Драгомир Савић из Чачка.

   Д. Милошевић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар