Translate

13. септембар 2021.

Канонска посета Епископа Јустина Храму Светог великомученика Георгија у Ужицу

 

У дванаесту недељу по Духовима а на празник Сабора Срба Светитеља, литургијска заједница при Храму Светог великомученика Георгија имала је велику радост да Свету Архијерејску Литургију служи Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин. Велики број верног народа је испред храма дочекао свог Првојерарха. Учешће на Светој Литургији су узели вероучитељи и велики број деце која похађају веронауку.

   Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Ненад Тупеша (професор ПБФ у Фочи), протојереј-ставрофор Дарко Ђого  (професор ПБФ у Фочи), архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић,  јереј Радмило Радовић, старешина храма протојереј Владимир Дуканац, старешина Храма Светог апостола и јеванђелиста Марка у Ужицу протојереј-ставрофор Милић Драговић, ђакон Стефан Симић и ђакон Милан Босић.

   Данас у овом Светом храму Црква је постала бројнија за још једног свештенослужитеља – Епископ Јустин је у чин ђакона рукоположио асистента Богословског факултета у Фочи г. Горана Вучковића.

   Верном народу се обратио професор Ненад Тупеша говорећи о новорукоположеном ђакону и честитајући му у име свих професора  рукоположење.

  Епископ Јустин се обратио верном народу захваливши се свештенству при Храму Светог великомученика Георгија на митри коју су му поклонили. Тумачећи данашње Јеванђеље, Епископ је говорио о Царству Небеском и животу вечном. Живот вечни задобићемо живећи по заповестима које нам је Христос дао, а најважније међу њима су да љубимо Господа Бога свога и ближње своје.

   Евхаристијско сабрање је улепшало појање Ивана Трајковића и црквеног хора при Храму Светог великомученика Георгија.

   По завршетку Свете Литургије братство храма је уприличило трпезу љубави у хотелу Златиборска ноћ. Старешина храма протојереј Владимир Дуканац у име братства је поздравио Епископа и заблагодарио на молитви и принетим Даровима.


  Управа храма

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар