Translate

24. мај 2014.

МОШТИ СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА У ЧАЧКУ, 1-6. јун, 2014. Архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесење, Дочек моштију Светих Козме и Дамјана, Чачак, новембар, 2013.


Чачак – Мошти Светог владике Николаја Жичког и Охридског боравиће у цркви Светог Вазнесења Господњег у Чачку од 1. до 6. јуна 2014. године где ће бити донете из манастира Лелић у коме почивају. Свечани дочек ће бити приређен на градском тргу, истог дана у 15:30 сати, а мошти ће бити изложене даноноћно до петка, 6. јуна.
Тим поводом, у недељу, 25. маја, у парохијском дому чачанске цркве биће отворена изложба ретких фотографија Светог владике Николаја, а наредне суботе, 31. маја биће представљен филм о животу овог светитеља, уз коментар архимандрита Јована Радосављевића, његовог савременика.
Црквена општина Чачак позива сав верујући народ да дође, дочека и целива мошти Светог Владике, молећи се њему да наше молитве Господ прими, како би нас као народ спасао од свих несрећа које нас последњих година опомињу да се духовно вратимо на пут спасења.
  За време боравка моштију у храму ће све време дежурати свештеници, чувајући их и молећи се за духовно и телесно здравље нашег народа, а богослужење ће се вршити по следећем распореду:

8:00 сати – Света Литургија

16:00 сати – Молебни канон

20:00 сати – Акатист

У уторак, 3. јуна у 18 часова биће служена молитва за бездетне брачне парове

У среду, 4. јуна у 18 сати служиће се Света Тајна Јелеосвећења за све тешко оболеле

У четвртак, 5. јуна у 22 сата биће служена молитва за све који желе да ступе у Свету Тајну брака

У суботу после Свете Литургије мошти Светог владике Николаја биће свечано испраћене.

"Глас западне Србије"

Нема коментара:

Постави коментар