Translate

10. август 2017.

Вазнесењски хор из Чачка наступио у Котору

У организацији Српског певачког друштва „Јединство“ у цркви Светог Николе у Старом граду у Котору, одржан је концерт мешовитог црквеног хора „Вазнесењски“ из Чачка. Под диригентском палицом Владимира Котлајића хор, који је основан 1996. године, извео је дела Мокрањца и Архангелског.
Јосиф Маринковић, ПРИЧАСТЕН
„Ово је наш први наступ у храму Светог Николе у Котору. Иначе, идеја о томе постоји већ неколико година јер већ дуго летујемо у Столиву“, каже певач и члан Управе хора Вазнесењски Владимир Миљић. Истиче да је до наступа дошло на иницијативу пароха которског Момчила Кривокапића који је био присутан када је хор испробавао акустику Которског храма и позвао их да у њему уприличе концерт.
„Задовољни смо концертом у Котору. Нисмо отпевали неке песме мушког хора јер нам је недостајао један солиста. У хору се трудимо да квалитним певањем нађемо заједнички језик са публиком. Певамо и световне композиције а добитници смо и многобројних награда а последња је са недавног такмичења у Бијељини. Успехом сматрамо и то што смо подмладили хор са децом од којих је велики број дошао из музичке школе.  Певање нас приближава цркви  тако сам и ја почео да долазим у цркву. Ево већ седма година како сам ту. Волим музику и све доживљавам на тај начин“, казао је Миљић и најавио наставак сарадње са которским хором Јединство.

Предраг Николић
извор: www.mitropolija.com

Нема коментара:

Постави коментар