Translate

7. мај 2019.

Свети великомученик Георгије – слава Манастира Враћевшнице

   На дан када се наша Црква молитвено сећа Светог великомученика Георгија Победоносца особито велика радост се осећала у Манастиру Враћевшници.
   Његово Преосвештенство Епископ жички ГЈустин походио је нашу светињу где је  литургијски заједно са сестринством и верним народом, прославио заштитника ове свете обитељи.
   Владици су саслуживали архимандрит Дамјан (Цветковић), секретар ЕУО,архимандрит Сава (Илић), секретар Епископа, архимандрит Тимотеј, настојатељ Манастира Вазнесења овчарског и духовник сестара Манастира Враћевшнице, архимандрит Јован, игуман Манастира Вујна, јеромонах Иларион из Манастира Преображења Господњег, као и протођакон Александар Грујовић.
   Након прочитане заамвоне молитве, Владика је произвео у чин игуманије досадашњу настојатељицу монахињу Ксенију давши јој крст и патерицу пред верним народом, а који сви као један одговорише: ДОСТОЈНА!
   После Литургије, Владика нас је очински поучио о хришћанском животу, значају поста и важности личног примера за спасење свих нас као Цркве Христове.
   За све присутне, сестре Манастира Враћевшнице припремиле су славску трпезу љубави.

   Протонамесник Божидар Бован
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар