Translate

24. март 2020.

Школа црквеног појања, 3. емисија: Методика наставе црквеног појања / ХРИШЋАНСКИ ТРАГ: Мојсије Петровић, митрополит београдско-карловачки

Звучни запис преузми овде: www.slovoljubve.com
   Трећа емисија из нашег серијала "Школа црквеног појања" посвећена је методици наставе црквеног појања у прошлости и данас. И поред тога што немамо документоване и прецизне изворе, осим појединих сведочења, ми данас можемо претпоставити како је изгледало учење појања некада, рекао је између осталог проф. др Предраг Ђоковић, ванредни професор на катедри за Црквену музику и појање на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву. Чућете како је изгледао развој црквеног појања код нас, зашто је важан систем у учењу, шта се добија методским приступом и са којих се све аспеката може посматрати ова проблематика.
   Овај циклус емисија Радио "Слово Љубве" у својој 10. години непрекидног емитовања програма, посвећује великом јубилеју наше помесне Цркве - осам векова аутокефалности, а реализује благодарећи несебичној подршци Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама при Министарству правде Републике Србије.

Нема коментара:

Постави коментар