Translate

18. март 2020.

Епархија жичка: Саопштење за јавност поводом ширења корона вируса

   Пратећи саопштења Светог Архијерејског Синода наше Свете Цркве, као и предузете мере и препоруке Владе и државних органа наше државе, услед увођења ванредног стања због ширења вируса корона, Епархија жичка предузела је мере опрезности у свакодневним дешавањима, богослужењима, обредима и контактима са становништвом. Архијерејски намесници добијаће благовремене савете за свештенство и народ, уз могућност разјашњавања недоумица са којима се сусрећу у тренутним околностима.
   У циљу превазилажења настале опасности по опште здравље људи и смањења могућности преношења заразе (вируса), одлучено је да се између осталог, због блиских сусрета и контаката приликом чина освећења васкршње водице, по нашим домовима, овај чин одложи до даљњег, док не прође опасност и ризик по здравље народа. Овај чин би се могао обавити у време Петровског поста. Остала богослужења служићемо по устаљеном распореду, у циљу освећења душа и тела наших кроз јединство са Господом.
   Позивамо сав наш народ да буде истрајан у молитви Богу у својим домовима и храмовима, поштујући препоруке и мере наших црквених, надлежних државних и здравствених органа. Уместо панике препоручујемо служење ближњима, посебно онима који су због старости највише погођени новонасталом ситуацијом. За то време приносићемо усрдне молитве Господу за здравље и спасење нашег народа.

   Из канцеларије Епископа жичког
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар