Translate

14. мај 2020.

Интернет страница "Православља" у новом руху


Благословом главног и одговорног уредника „Православљаˮ - новина Српске Патријаршије, протођакона др Дамјана С. Божића, у пасхалној радости редизајнирана је и проширена интернет страница „Православљаˮ(pravoslavlje.spc.rs)
   У циљу што успешнијег мисионарског деловања од празника Светог Василија чудотворца Острошког интернет страница „Православљаˮ доступна је у новом руху, с тога надахнути овим великим празником препуштамо се молитвеном заступништву нашем заштитнику Острошком чудотворцу молећи га да управља наше мисионарске кораке. Прво што привлачи пажњу је савремен дизајн који смо прилагодили благодарећи Центру за проучавање и употребу савремених технологија Српске Православне Цркве (https://cepis.spc.rs/).
   У први план је стављен актуелан (најновији) број новина Српске Патријаршије са основним информацијама, кратким описом, садржајем, препорученим текстовима, као и једним (или више) текстова из актуелног броја који су у пдф формату „поклонˮ уредништва посетиоцима сајта. Рубрика са уредничким уводницима посебно употпуњује овај централни део наше нове интернет странице. Важно место на сајту посвећено је и архиви бројева старијих од шест месеци које бесплатно можете да преузмете и читате у пдф формату.
   Поред животописâ Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, и нашег уредника – протођакона др Дамјана С. Божића, у оквиру рубрикâ Активности Патријарха, вести и саопштења, можете да се упознате са најважнијим вестима из живота Српске Православне Цркве и важним саопштењима.
   Имајући у виду чињеницу да су медији постали „свеприсутни и свепрожимајући чинилац друштвених токова“, Црква је као брижна мајка препознала обавезу да буде део тих токова и да на тој „пијаци богова“, како је говорио преподобни Јустин Ћелијски, понуди и реч Еванђеља Христовог. У том духу, редизајнирана интернет страница нуди и богат катихетски садржај који је посебно истакнут у следећим рубрикама: Богословље, беседе, празници, интервјуи и колажи.
   У оквиру рубрике Свет књиге обавештавамо Вас о новим издањима духовне литературе, док рубрика Светиње Kосова и Метохије, Вашој пажњи предочава значај светиња Старе Србије. Прилоге о култури објављујемо у истоименој рубрици.
   На крају, доступне су информације о уредништву, претплати, као и о начину на који можете да нас контактирате и претплатите се, како бисте на кућну адресу добијали новине Српске Патријаршије које излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, а у издању Информативно-издавачке установе Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Подсећамо да је први број "Православља" изашао 15. априла 1967. године. Новина излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј.

Добро дошли на нови званични сајт „Православљаˮ (http://www.pravoslavlje.spc.rs/), уз Еванђелски позив „Дођи и види“!

Са благословом гл. и одг. уредника "Православља" протођакона др Дамјана С. Божића,
катихета Бранислав Илић

   извор: pravoslavlje.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар