Translate

02. мај 2021.

Васкрс у Саборном храму у Краљеву

   Васкрсење Христово – најсветлији и најрадоснији Дан за људски род, у краљевачком Светосавском храму дочекано је уз богослужбене песме јутарње службе. Топла и Богом дарована васкршња ноћ призвала је велики број наших суграђана да узму учешће у заједници свих Светих. Радујући се Господу који је јачи од сваке смрти и болести, као и радујући се једни другима, певали смо древне и предивне стихове који славе бескрајни Живот.

   Епископ Јустин, наш Пастир и Првојерарх, предводио је заједничко мољење у опходу око храма и уласку у благословени простор свештеног дејства. Уз саслуживање архимандрита Дамјана (Цветковића) и Саве (Илића), као и братства овог храма, верујући народ је имао могућност да учествује у прекрасном богослужењу са пребогатим свештенорадњама украшеним дивним појањем овдашње певнице.

   У сусрет празном гробу и Васкрслом Христу изашли смо из посног подвига срцима која су уистину горела при свакој Речи Божијој, пред Логосом Kоји постаде тело  – о чему дубоким богословским изразима говори  данашње јеванђељско читање.

   Васкршњу посланицу наше Свете Цркве прочитао је старешина храма протојереј Радоја Сандо. У наставку је литургијско сабрање приступило причешћивању Чашом спасења. На радост свих, многи су узели учешћа у освећивању тела и душа Јединим Светим – Господом Исусом Христом.

   Осењени благословом нашег Епископа Јустина, радост смо поделили и кроз традиционално даривање васкршњих јаја и размену милозвучних поздрава:

   Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

   Протонамесник Александар Р. Јевтић

    извор: a-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар